Pecanwafels met een saus van stroop, peren en bramen

    Pecanwafels met een saus van stroop, peren en bramen

    5keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Krokante, knapperige warme wafels, een lekkernij die vooral in België, Frankrijk en Noord-Amerika heel populair is, zijn een heerlijke traktatie om te serveren bij een speciaal ontbijt of een feestelijke brunch.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 g bloem
    • ½ tl gemalen kaneel
    • 1 tl bakpoeder
    • 1 el fijne suiker
    • 1 groot ei, gescheiden
    • 200 ml halfvolle melk
    • 15 g boter, gesmolten
    • 15 g pecannoten, fijngehakt
    • Saus van ahornstroop, peren en bramen
    • 1 grote, rijpe peer
    • 4 el ahornstroop
    • 50 g gehalveerde pecannoten
    • 100 g bramen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Maak eerst de saus. Snijd de peer overlangs in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de peer dan in blokjes. Doe de blokjes in een kleine, zware steelpan en voeg de ahornstroop toe. Verhit de pan langzaam en neem die dan van het vuur. Voeg de gehalveerde pecannoten en de bramen toe. Zet de pan opzij, terwijl u de wafels maakt.
    2. Verhit het wafelijzer en vet het een beetje in, of volg de instructies van de fabrikant van het wafelijzer.
    3. Maak ondertussen het wafelbeslag. Zeef de bloem, kaneel, bakpoeder en suiker in een middelgrote kom. Maak in het midden een holte en voeg daaraan de eierdooier en melk toe. Klop de eierdooier en melk voorzichtig door elkaar. Roer er dan al kloppend de bloem door, zodat een dik, smeuïg beslag ontstaat. Voeg de gesmolten boter en de fijngehakte pecannoten toe en meng goed.
    4. Klop het eiwit in een aparte kom stijf. Schep het boven op het beslag en meng het er langzaam door met behulp van een grote metalen lepel.
    5. Schep 3-4 eetlepels van het beslag in het midden van het hete wafelijzer en sluit het goed. Als u een wafelijzer op het vuur gebruikt, bakt u de wafel circa 30 seconden. Dan draait u het wafelijzer om en bakt u de wafel nog 30 seconden aan de andere kant. Open het wafelijzer. De wafel zou aan beide kanten goudbruin moeten zijn en moet gemakkelijk los te maken zijn van het ijzer. Als u een elektrisch wafelijzer gebruikt, volgt u de instructies van de fabrikant. Meestal moet de wafel dan 2-3 minuten bakken.
    6. Haal de gebakken wafel voorzichtig met een rond mes uit het wafelijzer en houd de wafel warm terwijl u de rest van de wafels bakt.
    7. Net voor alle wafels klaar zijn, verhit u langzaam de saus. Giet de saus in een sauskom en serveer bij de warme wafels, zodat iedereen naar wens van de saus kan nemen.

    Pluspunten

    • Peren bevatten veel pectine, een oplosbare voedingsvezel. Oplosbare voedingsvezels verlagen het cholesterolgehalte in het bloed. * • Ahornstroop wordt uit het sap van de esdoorn gehaald. Het is een zoetmiddel dat veel zink bevat.

    Variaties en tips

    • Houd de wafels warm door ze naast elkaar op een rooster te leggen in een oven op lage temperatuur. * • Vervang de pecannoten door walnoten en maak de saus met ahornstroop of vloeibare honing. * • Voor hartige parmezaanse wafels, een ideaal gerecht voor een brunch, laat u de kaneel, suiker en pecannoten weg. In de plaats daarvan zeeft u de bloem en mengt u dit met een flinke snuf zwarte peper en cayennepeper. Breng het gerecht op smaak met zout. Voeg vervolgens 2 eetlepels vers geraspte parmezaanse kaas toe voor u het eiwit toevoegt. In plaats van te serveren met de vruchtensaus kunt u op elke wafel een gepocheerd ei leggen (zie bladzijde 14). Bestrooi tot slot de nog warme wafels met fijngesneden bieslook.

    Bevat per portie

    ✓✓ koper, zink * ✓ A, B1, B2, B12, E, niacine, calcium, ijzer, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren