Penne met paprikasaus

    Penne met paprikasaus

    4keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een eenvoudig en snel te bereiden pastagerecht met paprika, basilicum en Parmezaanse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg rode en gele paprika's
    • 4 eetl. olijfolie
    • 4 tenen knoflook, uitgeperst
    • 500 g penne (pasta)
    • 4 eetl. fijngesneden verse basilicum
    • 3 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwijder het zaad van de paprika's. Snijd ze in ruitjes van circa 2 cm. Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de paprika's en knoflook toe en laat ze afgedekt 20 minuten sudderen op laag vuur. Schep ze af en toe om.
    2. Kook intussen in een grote pan met kokend water de pasta beetgaar. Giet hem af en doe over in een grote schaal. Schep om met de paprika's. Schep de basilicum erdoor.
    3. Serveer de pasta en geef de Parmezaanse kaas er apart bij.

    Wist u dat?

    • Paprika's behoren tot dezelfde familie als chilipepers; omdat ze geen capsaïcine bevatten, hebben ze geen scherpe smaak. * • Tonijn-, kip- of pastasalade wordt direct veel gezonder als u die serveert in bakjes van paprika's waaruit u de zaadlijsten verwijderd hebt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren