Penne met romige paddestoelensaus

    Penne met romige paddestoelensaus

    4keer bewaard
    50min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig en snel klaar te maken pastagerecht met een romige saus van champignons en shii-takes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. plantaardige olie
    • 5 bosuitjes, fijngesneden
    • 4 tenen knoflook, uitgeperst
    • 250 g verse shii-takes, bijgesneden, in dunne plakjes
    • 500 g kleine champignons, bijgesneden, in dunne plakjes
    • zout
    • 1½ eetl. bloem
    • 5 dl magere melk
    • witte peper
    • 400 g penne
    • 5 g boter
    • 3 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de bosuitjes en knoflook 2 minuten. Voeg de shii-takes toe en bak ze afgedekt 5 minuten onder af en toe omscheppen, of tot ze halfgaar zijn.
    2. Voeg de champignons en wat zout toe. Bak de paddestoelen afgedekt 5 minuten onder af en toe omscheppen, of tot ze gaar zijn. Draai het vuur hoger en laat het vocht in circa 4 minuten verdampen. Strooi de bloem erover en schep deze door het vocht. Schenk geleidelijk de melk erbij en roer 5 minuten, of tot de saus licht gebonden is. Voeg peper naar smaak toe.
    3. Kook intussen in een grote pan met kokend water de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en doe over in een grote schaal.
    4. Voeg de saus, boter en Parmezaanse kaas toe en schep de pasta om. Strooi er nog wat peper over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren