Penne met sugar snaps en gerookte zalm

    Penne met sugar snaps en gerookte zalm

    30keer bewaard
    35min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudig pastagerecht; je kookt de pasta en sugarsnaps in dezelfde pan en mengt dit met een citroen-dressing en gerookte zalmsnippers.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 375 g penne of ziti (pasta)
    • 500 g sugar snaps, afgehaald
    • 1 eetl. fijngesneden verse dille
    • 3 bosuitjes, fijngesneden
    • 3 eetl. olijfolie
    • 1 theel. citroenraspsel
    • 2 eetl. citroensap
    • 125 g gerookte-zalmsnippers
    • versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook in een grote pan met kokend water de pasta beetgaar. Voeg de sugar snaps 1 minuut voor het einde van de kooktijd toe. Giet de pasta en sugar snaps af.
    2. Vermeng in tussen de dille, bosuitjes, olie, het citroenraspsel en sap in een grote schaal. Voeg de hete pasta en sugar snaps toe en schep ze om. Voeg de zalmsnippers en flink wat peper toe en schep de pasta opnieuw om.

    Wist u dat?

    • Doperwten bevatten luteïne, een carotenoïde die bescherming kan bieden tegen maculadegeneratie (degeneratie van de gele vlek). * • Diepvriesdoperwten hebben bijna dezelfde voedingswaarde als verse, het vitamine C-gehalte is hoger dan dat van doperwten in blik of glas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    Veggiefeetje
    1

    Lekker, en snel klaar te maken . De smaak was alleen een beetje aan de flauwe kant, daarom heb ik wat feta blokjes toegevoegd en er geraspte kaas overheen gestrooid. Dat gaf het net wat extra smaak. Dit gaan we thuis vaker maken! - 08 mrt 2012

    toosoverdijk651
    0

    Verrassend lekker, wat extra bosui toegevoegd, lekker veel zwarte peper.... Feta of kaas was voor ons niet nodig. - 02 mrt 2016

    van
    0

    erg lekker en ik heb net als veggiefeetje er wat feta aan toegevoegd. Het restant heb ik s avonds nog koud opgegeten dat was ook goed te eten. Groet van Bep - 20 mei 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren