Penne met uiensaus

    Penne met uiensaus

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    Maak dit als eerste!

    Een eenvoudig pastagerecht met een uiensaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. plantaardige olie
    • 750 g bruine uien, fijngesneden
    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 theel. suiker
    • zout
    • 400 g penne (pasta)
    • 2 eetl. Marsala of water
    • 1½ dl kippenbouillon
    • 10 g boter
    • 3 eetl. fijngesneden peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Voeg de uien en knoflook toe, en strooi er de suiker en een snufje zout over. Bak ze afgedekt 20 minuten onder regelmatig omscheppen, of tot de uien helemaal gaar zijn.
    2. Kook intussen in een grote pan met kokend water de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af; bewaar 1¾ dl kookwater. Doe de pasta over in een grote schaal.
    3. Roer de Marsala door de uien en laat deze in circa 1 minuut verdampen. Voeg de bouillon en het opgevangen kookwater van de pasta toe. Laat de uiensaus onder regelmatig omscheppen 5 minuten sudderen, of tot het vocht tot de helft ingekookt is.
    4. Schep de uiensaus samen met de boter en peterselie door de warme pasta.

    Wist u dat?

    In Nederland is een onderzoek gedaan naar de hoeveelheid flavonoïden (antioxidanten die in verse voedingsmiddelen, thee en wijn voorkomen) die mannen binnenkrijgen. Het bleek dat wie veel flavonoïden binnenkreeg, verminderd risico liep op hartziekten. Uien, appels en thee waren in dit onderzoek de voornaamste bronnen van flavonoïden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren