Penne met verse tomatensaus en gegrilde aubergine

    Penne met verse tomatensaus en gegrilde aubergine

    6keer bewaard
    50min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Als u tomaten met olijfolie bereidt, versterkt dit de werking van lycopeen, een bio-actieve stof die het lichaam beschermt tegen kanker. Als u de plakjes aubergines met wat zout bestrooit, absorberen ze minder vet tijdens het grillen en krijgt u een caloriearme saus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 g aubergine, overlangs in plakjes van 1½ cm dik gesneden
    • ½ theel. zout
    • beetje olijfolie
    • 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
    • 700 g rijpe pomodoretomaten, zonder de zaadjes, kleingesneden
    • 1 theel. fijngesneden verse oregano (of ½ theel. gedroogde)
    • 2 theel. balsamicoazijn
    • ½ theel. suiker
    • 225 g korte pasta, bijv. penne
    • 4 eetl. geschaafde of geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Bestrooi de plakjes aubergine met ¼ theel. zout en laat dit minstens 30 min. intrekken.
    2. Verhit intussen 2 eetl. olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot laag vuur. Schep hierin de knoflook 1 min. om.
    3. Voeg de tomaten, oregano en ¼ theel. zout toe. Draai het vuur iets hoger en laat de tomaten 6 min. pruttelen. Voeg de azijn en suiker toe. Verwarm de tomatensaus nog 30 sec.
    4. Verwarm een grillpan of grill voor. Spoel de plakjes aubergine af en dep ze droog. Bestrijk ze met olie.
    5. Leg de plakjes aubergine in de pan of op 8 tot 10 cm afstand van de warmtebron en gril ze aan elke kant circa 5 min., tot ze lichte schroeiplekjes krijgen. Laat ze enigszins afkoelen.
    6. Breng licht gezouten water aan de kook. Kook hierin de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en schep hem om met de tomatensaus. Snijd de aubergine in stukjes en voeg deze toe. Schep de Parmezaanse kaas erdoor. Serveer warm of op kamertemperatuur.

    Goede combinatie

    Serveer hierbij plakjes mozzarella en geroosterd Italiaans brood met geroosterde knoflook (zie blz. 304).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren