Peren-bosbessentaart

    Peren-bosbessentaart

    2keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    De bovenlaag van zandgebak voor dit dessert wordt vooraf op de bakplaat gebakken. Na het bakken snijdt u het in punten en serveert u het op heerlijk gepocheerd fruit. Op deze manier kunt u veel meer fruit in het dessert verwerken dan in een gewone taartvorm zou passen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Amandelzanddeeg
    • 150 g bloem
    • 75 g boter
    • 30 g fijne suiker
    • 2 el gemalen amandelen
    • enkele druppels amandelextract
    • 1 ei
    • Gepocheerd fruit
    • 4 dessertperen
    • 450 ml helder appelsap
    • 150 g bosbessen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6). Maak het deeg door de bloem, de boter, de suiker, de gemalen amandelen, het amandelextract en het ei in een keukenmachine te doen en te verwerken tot een kruimelige massa. Voeg indien nodig enkele druppels water toe. U kunt ook alle ingrediënten in een kom doen en ze voorzichtig met uw vingertoppen mengen.
    2. Leg het deeg in het midden van een bakplaat die is bedekt met bakpapier. Rol het deeg uit tot een cirkel met een diameter van ongeveer 20 cm. Vorm een opstaande rand rondom en verdeel de cirkel alvast in 12 punten. Prik hier en daar met een vork in het deeg.
    3. Schuif de bakplaat in de oven en bak het deeg 15-20 minuten, of tot het goudbruin is. Haal het uit de oven en snijd het langs de gemarkeerde lijnen in twaalf stukken.
    4. Terwijl het deeg in de oven staat, schilt u de peren. Snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Doe de peren in een grote steelpan. Giet er het appelsap over en breng aan de kook. Verminder dan het vuur en laat 7-10 minuten sudderen, of tot de peren bijna zacht zijn. Doe de bosbessen erbij en laat nog 2 minuten koken, of tot het sap vrijkomt en de peren de paarse kleur van de bosbessen hebben aangenomen.
    5. Haal de peren en de bosbessen met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een schotel of op aparte borden. Kook het sap op een hoog vuur verder in tot ongeveer 175 ml. Giet het dan over het fruit. Serveer elke portie fruit met 2 stukjes zandgebak.

    Bevat per portie

    ✓✓ E * ✓ A, B1, B12, C

    Variaties en tips

    • U kunt dit gerecht ook met vele andere vruchten maken. Appels en bramen zijn een traditioneel voorbeeld. * • Maak een moes van circa 350 g gemengde gedroogde vruchten die zijn gepocheerd in appel- of sinaasappelsap met gember. Vervang het amandelextract in het deeg door 1 tl gemalen gember. * • In plaats van een cirkel kunt u ook een vierkant van het deeg maken en daaruit driehoekjes, cirkels of rechthoekjes snijden.

    Pluspunten

    • Bosbessen zijn, evenals andere bessen, rijk aan vitamine C. Ze bevatten ook bètacaroteen. Zowel vitamine C als bètacaroteen zijn waardevolle antioxidanten die schadelijke vrije radicalen bestrijden. * • Rijpe peren zijn heerlijk zoet en zitten vol natuurlijke suikers, zodat u ze in plaats van geraffineerde suiker kunt gebruiken om desserts zoeter te maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren