Perziken met amarettivulling

    Perziken met amarettivulling

    1keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk dessert van warme perziken gevuld met een mengsel van verkruimelde amarettikoekjes, amandelpoeder en marsala.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 120 g amandelpoeder
    • 100 g amarettikoekjes, verkruimeld
    • 3 eetl. fijne witte suiker
    • 2 eierdooiers of 1 heel ei, losgeroerd
    • 6 perziken (bij voorkeur geen pitklevers), ontveld
    • 2 theel. plantaardige olie
    • 30 g boter
    • 1½ dl marsala

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Vermeng in een middelgrote kom de amandelen, amaretti en suiker. Roer er beetje bij beetje wat losgeroerd ei door, zodat u een stevig mengsel krijgt; het mag vooral niet te dun worden. Vorm hiervan 12 balletjes ter grootte van walnoten.
    2. Snijd de perziken doormidden gesneden en verwijder de pitten. Neem een ondiepe ovenschaal waar de halve perziken naast elkaar precies in passen en vet deze in met de olie. Schik de halve perziken erin, met het snijvlak omhoog.
    3. Vul elke halve perzik met een amandelballetje. Verdeel hierover de boter in vlokjes. Sprenkel de marsala erover.
    4. Plaats de perziken circa 30 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven, of tot de amandelvulling goudbruin kleurt en een mooi korstje heeft gekregen. Serveer de perziken warm of ijskoud.

    Wist u dat?

    • Veel mensen vinden witte perziken en nectarines lekkerder dan gele. Toch zijn gele perziken en nectarines gezonder: ze bevatten veel bètacaroteen. * • Het bètacaroteen in gele perziken is goed bestand tegen verhitting.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren