Heilbotfilet in filodeeg met citroen-lente-ui saus

    Heilbotfilet in filodeeg met citroen-lente-ui saus

    3keer bewaard
    35min


    169 personen hebben dit gemaakt

    Door het luchtige filodeeg blijft de heilbot lekker mals. Voor een mooie presentatie snijdt u de heilbot diagonaal doormidden alvorens de saus erover te scheppen.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 30 gr gesmolten boter
    • 4 plakjes filodeeg
    • 2 (140 gr) heilbotfilets
    • zout en peper naar smaak
    • 2 theelepels verse dille, fijngesneden
    • 3 eetlepels citroensap
    • 125 ml extra dikke room (50% vetgehalte)
    • 2 lente-uitjes, zeer fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.
    2. Een vel filodeeg licht met boter invetten. Leg daar een 2e vel bovenop en vet deze licht in met boter. Dezelfde procedure voor de 2 resterende vellen en ze vervolgens halveren.
    3. De heilbot met zout en peper op smaak brengen. Leg de filets tegen de onderrand van 1 van de gehalveerde vellen filodeeg. Dille erover strooien. De randen van het deeg omvouwen en de filet in het deeg wikkelen. Op een bakplaat leggen en licht met boter invetten. Dezelfde procedure voor de overige filets.
    4. Gedurende 12-15 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot het deeg goudbruin en opgebold is.
    5. Intussen in een kleine pan op hoog vuur citroensap aan de kook brengen en doorkoken tot het bijna verdampt is. Het vuur middelhoog zetten en de room erdoor roeren. Laten sudderen tot de room iets is ingedikt. Vervolgens lente-ui erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Een lepel saus op het bord scheppen en daar de heilbot in leggen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren