Pijlsnelle lasagne met zachte kazen en spinazie

    Pijlsnelle lasagne met zachte kazen en spinazie

    2keer bewaard
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    Voorgekookte lasagne, kant-en-klare tomatensaus en diepvriesspinazie zijn handig in het gebruik maar bevatten toch veel waardevolle vitaminen en bio-actieve stoffen die het lichaam helpen beschermen tegen kanker.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 theel. olijfolie
    • 350 g ricotta
    • 350 g Hüttenkäse
    • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 groot ei
    • 9 dl stevige pastasaus
    • 12 voorgekookte lasagnevellen (circa 225 g)
    • 600 g fijngehakte diepvriesspinazie, ontdooid en uitgeknepen
    • 100 g (magere) mozzarella, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschaal van 32 × 22 cm in met de olijfolie. Roer in een kom de ricotta, Hüttenkäse, Parmezaanse kaas en het ei door elkaar.
    2. Verdeel een kwart van de pastasaus over de bodem van de ovenschaal. Leg hierop 3 vellen lasagne naast elkaar. Schep hierop een derde van het kaasmengsel en een derde van de spinazie. Herhaal deze laagjes tweemaal. Dek af met de resterende 3 vellen lasagne en dan de rest van de pastasaus. Druk alles licht aan, zodat de saus tot aan de randen van de schaal vloeit. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
    3. Plaats de ovenschaal 35 min. in de oven. Verwijder het folie en strooi de mozzarella erover. Plaats de lasagne nog circa 10 min. in de oven, tot de kaas gesmolten is. Laat de lasagne nog 10 min. rusten alvorens hem te serveren.

    FRIS IDEE

    Deze pijlsnelle lasagne kunt u ook met andere kant-en-klaarproducten bereiden, bijvoorbeeld:
    • Vervang de spinazie door 225 g pepperoniworst (plakjes) en 225 g champignons (plakjes)
    • Vervang de spinazie door kleingesneden broccoli en blokjes ham.

    HANDIGE HINT

    Dit gerecht is extra snel klaar als u voorgekookte lasagnevellen gebruikt. Deze lasagnevellen worden in de fabriek voorgekookt en vervolgens gedroogd. Gebruik dergelijke lasagnevellen bij voorkeur in recepten die hiervoor bedoeld zijn: deze bevatten namelijk voldoende vocht om de lasagne weer zacht en soepel te krijgen. Er wordt dus meer tomatensaus gebruikt, of meer water toegevoegd aan de saus. * Voorgekookte lasagne heeft allerlei voordelen: u spaart tijd omdat u de vellen niet apart hoeft gaar te koken, en de stevige vellen zijn gemakkelijker te stapelen dan zachte vellen. Bovendien wordt de lasagne onder in de schaal niet te vochtig, omdat de lasagnevellen het teveel aan vocht opnemen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren