Pikante gegrilde kip

    Pikante gegrilde kip

    1keer bewaard
    1uur30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een hele gegrilde kip vormt altijd een prachtige presentatie bij feestelijke gelegenheden, in dit geval is de kip heerlijk pittig gekruid.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetl. chilisaus
    • 2 theel. olijfolie
    • 1 theel. tabasco
    • 1 theel. citroenraspsel
    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • ½ theel. zwarte peper
    • zout
    • 2 piepkuikens (elk 500 g), doormidden gesneden
    • 1½ eetl. rode-wijnazijn
    • 1 rode paprika, in blokjes
    • 1 stengel bleekselderij, in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Vermeng in een ondiepe schaal 2 eetlepels chilisaus, de olie, tabasco, het citroenraspsel, de knoflook, peper en een snufje zout. Wentel de halve piepkuikens hierdoor. Laat ze afgedekt 1 uur marineren in de koelkast.
    2. Vermeng intussen in een middelgrote kom de resterende chilisaus, de azijn, paprika en bleekselderij. Houd deze relish apart.
    3. Verwarm een grill voor. Neem de halve piepkuikens uit de marinade (bewaar deze). Gril ze 8 minuten op 15 cm afstand van de warmtebron; bestrijk ze af en toe met marinade. Keer ze en gril de andere kant 6 minuten, of tot ze precies gaar zijn. Serveer met de relish.

    Wist u dat?

    Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat tijdens de bereiding vrijwel geen vet uit het vel in het vlees terechtkomt. U kunt het vel tijdens het braden of grillen gerust laten zitten; verwijder het echter voor het eten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Pier
    van
    0

    Op de één of andere manier nam de kip de smaak van de kruidenmarinade niet in zich op. Ook aan de buitenkant niet. - 08 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren