Pikante kip met yoghurt

    Pikante kip met yoghurt

    12keer bewaard
    2uur45min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Bijzonder gemarineerde kipfilet, in de oven gebakken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets (elk 150 g)
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • 1¼ dl magere yoghurt
    • 1 eetl. tomatenpuree zonder zout
    • 2 theel. gemalen komijn (djinten)
    • 1 theel. gemalen kurkuma (koenjit)
    • 1 theel. gemalen koriander (ketoembar)
    • 1 theel. chilipoeder
    • 1 theel. garam masala (toko)
    • ½ theel. gemalen gember (djahé)
    • 1 eetl. fijngesneden vers korianderblad
    • zout
    • versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Leg de kipfilets in een ondiepe schaal. Vermeng in een kommetje de knoflook, yoghurt, het tomatenconcentraat, de komijn, kurkuma, het korianderzaad, chilipoeder, de garam masala, gember, het korianderblad, een snufje zout en wat versgemalen peper. Schenk dit over de kipfilets uit en laat ze afgedekt minstens 2 uur marineren in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Schik de kipfilets op een rooster en plaats hieronder een ovenschaal om de jus op te vangen. Rooster ze 25 minuten, of tot ze precies gaar zijn. Serveer direct.

    Wist u dat?

    • Laat ingevroren kip altijd in de koelkast ontdooien – niet op het aanrecht. U kunt kip ook veilig in de magnetron laten ontdooien. * • Kip is een goede bron van selenium, een mineraal dat een component is van het antioxidante enzym glutation peroxidase. Dit enzym speelt een belangrijke rol in het onschadelijk maken van vrije radicalen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    Annelou
    van
    1

    Lekker zeg! Ik had alleen kwark gebruikt ipv magere yoghurt, daardoor werd de marinade wat te dik. Kan me voorstellen dat dunnere marinade lekkerder is ... Volgende keer proberen ... - 23 okt 2013

    tommye
    van
    0

    Verrassend lekker! Ingredienten zijn mager. Weer eens een andere marinade. - 06 jan 2016

    WillekeJoffers
    0

    Het enige dat ik mis bij dit recept is wat je doet met de marinade die overblijft. Wat kun je daar mee doen zodat het bijvoorbeeld een lekker sausje wordt bij bijv. groenten en rijst die je erbij serveert. - 01 mrt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren