Pilaf van zilvervliesrijst met noten

    Pilaf van zilvervliesrijst met noten

    3keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Rijst bevat vitamine B en een aantal mineralen. De amandelen voegt nog wat toe aan de natuurlijke nootachtige smaak van de zilvervliesrijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 theel. olijfolie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • 200 g zilvervliesrijst
    • 3¾ dl kippenbouillon
    • 1 theel. verse rozemarijnnaaldjes
    • 30 g amandelschaafsel, geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olie in een middelgrote pan op matig vuur. Bak hierin de ui met de knoflook in circa 5 minuten glazig. Voeg de rijst, bouillon, 3¾ dl water en de rozemarijn toe. Breng dit aan de kook en draai het vuur laag. Kook de rijst in circa 45 minuten gaar.
    2. Schep er vlak voor het serveren de amandelen door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren