Pimm's meloenbakjes

    Pimm's meloenbakjes

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    Maak dit als eerste!

    Deze salade is geïnspireerd op een klassieke Engelse zomerdrank, ‘Pimm's cup’, die vaak zoveel fruit bevat dat het op zich al bijna een fruitsalade is. Zoete meloen, zacht fruit, peer en komkommer worden in Pimm's gemarineerd en vervolgens in uitgeholde meloenhelften geserveerd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kleine ogenmeloen
    • 1 kleine kanteloep of charentais-meloen
    • 200 g aardbeien, in plakjes
    • 1 peer, in blokjes van 2,5 cm
    • ¼ komkommer, in blokjes van 1 cm
    • 1 carambola, in 5 mm dikke plakjes
    • 6 el Pimm's
    • 2 el verse munt of citroenmelisse, fijngesneden
    • komkommerkruidbloemetjes om te garneren (naar keuze)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Klaar in:45min 

    1. Halveer de meloenen en verwijder de zaadjes. Steek het vruchtvlees met een meloenschepje of een kleine lepel uit en doe dit in een grote kom. Bewaar de uitgeholde meloenhelften.
    2. Voeg de plakjes aardbei, de blokjes peer en komkommer toe aan de meloen in de kom. Houd een paar plakjes carambola achter voor het garneren en hak de rest in stukjes. Voeg deze toe aan de kom.
    3. Besprenkel het fruit met Pimm's. Voeg de fijngesneden munt of citroenmelisse toe en roer alles voorzichtig door elkaar. Dek de kom af met huishoudfolie en zet hem 20 minuten op een koele plaats of in de koelkast, zodat alles kan intrekken.
    4. Verwijder met een eetlepel de overtollige meloen uit de achtergehouden helften, zodat ze glad worden. Schep het fruitmengsel in de helften en garneer ze met de achtergehouden plakjes carambola en eventueel ook met de bloempjes.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓✓ A * ✓ foliumzuur

    Pluspunten

    • De heerlijke combinatie van verse vruchten levert heel veel vezels en vitaminen, vooral vitamine C en bètacaroteen (aanwezig in meloensoorten met oranje vruchtvlees), wat beide belangrijke antioxidanten zijn. * • Recent onderzoek toont aan dat vrouwen tijdens de zwangerschap alcohol volledig zouden moeten mijden. Er schijnt aan de andere kant wel een verband te bestaan tussen een matige alcoholconsumptie en een lagere kans op overlijden ten gevolge van een hartkwaal.

    Variaties en tips

    • Laat de Pimm's achterwege en voeg 1-2 el angostura toe, of, voor een niet-alcoholische versie, een extract van bijvoorbeeld vlier. * • Maak van deze salade een lunchgerecht - gebruik hiervoor maar 1 meloen (een ogenmeloen of kanteloep), de aardbeien en komkommer, vervang de peer door een appel, en voeg nog 100 g pitloze witte druiven toe. Laat de Pimm's weg. Maak op elk bord een bedje van slabladeren met wat waterkers en ringetjes bosui en schep hier het fruit op. Leg hierop een lepel cottagecheese met fijngehakte verse munt en geroosterde pijnboompitten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren