Pittapizza's

    Pittapizza's

    2keer bewaard
    13min


    Maak dit als eerste!

    Deze pizza's worden gemaakt van pitabroodjes, tomatensaus, paprika en kaas. Paprika's bevatten veel vitamine C en kunnen daardoor het risico op griep en verkoudheid verlagen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kleine rode paprika, ontveld (zie blz. 316), zonder de zaadjes, kleingesneden
    • ¼ theel. gekneusd venkelzaad of oregano
    • ¼ theel. zout
    • ⅛ theel. zwarte peper
    • 30 g (magere) mozzarella, geraspt (circa 4 eetl.)
    • 15 g gruyère of emmentaler, geraspt (circa 2 eetl.)
    • 2 volkoren pittabroodjes (10 cm)
    • 8 theel. kant-en-klare tomaten- of pizzasaus
    • ½ kleine rode ui, in dunne ringen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:13min 

    1. Verwarm de grill voor.
    2. Vermeng in een kommetje de paprika met de venkel of oregano, het zout en de peper. Vermeng in een ander kommetje beide soorten kaas.
    3. Splits de pittabroodjes in twee helften. Leg de 4 broodrondjes met de gladde kant omlaag op een bakplaat. Rooster ze circa 1 min. op 10 cm afstand van de hittebron.
    4. Neem de rondjes onder de grill vandaan en bestrijk elk met 2 theel. tomatensaus. Verdeel de paprika, de kaas en de uienringen erover.
    5. Plaats de pizza's circa 2 min. onder de grill, tot ze heet zijn en de kaas gesmolten is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren