Pittige stoofschotel met limoen

    Pittige stoofschotel met limoen

    3keer bewaard
    2uur40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 theel. plantaardige olie
    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 750 g magere runderlappen zonder vetrandjes, in blokjes
    • 1 eetl. lime pickle (toko)
    • 1 eetl. sambal oelek
    • 2½ dl runderbouillon
    • zout
    • versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:2uur40min 

    1. Verhit 1 theel. olie in een diepe koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de ui en knoflook 1 tot 2 minuten. Schep ze uit de pan.
    2. Verhit in dezelfde pan nog 1 theelepel olie op hoog vuur. Braad een derde van de blokjes vlees in circa 3 minuten aan. Schep ze uit de pan. Braad zo de resterende vleesblokjes in de resterende 2 theelepels olie aan; verhit de pan tussentijds steeds opnieuw.
    3. Schep het vlees en de ui terug in de pan. Roer er de lime pickle, sambal en bouillon door. Laat het gerecht onder af en toe omscheppen 1½ tot 2 uur afgedekt sudderen, of tot het vlees mals is.
    4. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het gerecht als de saus te dun is nog 10 tot 15 minuten zonder deksel sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren