Polenta met courgette, tomaten en vier soorten bonen

    Polenta met courgette, tomaten en vier soorten bonen

    7keer bewaard
    1uur5min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dankzij de bonen en de polenta zit deze heerlijke ovenschotel letterlijk tjokvol voedingsvezels. Daarnaast leveren de groenten nog vitaminen, foliumzuur en antioxidanten, die het lichaam helpen beschermen tegen ziekten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 rode paprika, zonder de zaadjes, kleingesneden
    • 3 tenen knoflook, fijngesneden
    • 2 wortelen, geschild, in blokjes van ½ cm
    • 2 kleine courgettes (250 g), overlangs door-midden gesneden en daarna in plakjes van ½ cm
    • 2 eetl. chilipoeder
    • 2 theel. gemalen komijn
    • 800 g gezeefde tomaten
    • 400 g zwarte bonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 400 g rode kidneybonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 400 g pintobonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 225 g instant polenta
    • ½ theel. zout
    • 150 g magere pittige kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verhit de olie in een grote braadpan op matig vuur en bak hierin de ui en de paprika 5 min. Voeg de knoflook toe en bak deze 30 sec. mee. Voeg de wortelen toe en laat ze afgedekt 2 min. meepruttelen. Voeg de courgettes, het chilipoeder en de komijn toe en bak ze 1 min. mee. Roer de gezeefde tomaten erdoor. Breng alles aan de kook, draai het vuur laag en laat dit met het deksel schuin op de pan nog 15 min. zachtjes pruttelen onder af en toe omscheppen.
    2. Voeg de peulvruchten toe en breng ze aan de kook. Doe de helft van het bonenmengsel over in een koelkastdoos en bewaar het in de koelkast of diepvries voor een andere maaltijd.
    3. Verwarm de oven voor op 200°C.
    4. Bereid de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer er het zout door.
    5. Verdeel de helft van de polenta over de bodem van een ovenschaal van 20 × 20 cm. Verdeel hierover het bonenmengsel uit de pan. Houd 2 eetl. kaas apart en strooi de rest over het bonenmengsel. Verdeel dan de rest van de polenta hierover en bestrooi ten slotte met de rest van de kaas.
    6. Plaats de ovenschotel circa 20 min. in de oven, tot hij goudbruin kleurt en door en door warm is. Laat hem 15 min. rusten, snijd hem in ruitjes en schep deze met een spatel uit de ovenschaal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren