Polentapizza met tonijn

    Polentapizza met tonijn

    1keer bewaard
    42min


    Maak dit als eerste!

    Deze pizza levert foliumzuur en vitamine C, E en B6.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 theel. olijfolie
    • 335 g instant polentameel
    • 1 eetl. fijngesneden tijm
    • 3 eetl. fijngesneden peterselie
    • 400 g tomaten uit blik, kleingesneden
    • 1 gele paprika, ontveld (zie blz. 316), zonder de zaadjes, in reepjes
    • 180 g tonijn op water in blik, uitgelekt en in vlokken verdeeld
    • 225 g ricotta
    • 12 zwarte olijven, ontpit en doorgesneden
    • 1 tot 2 theel. tijmblaadjes, ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:42min 

    1. Verwarm de grill voor. Vet een ronde (pizza-) bakvorm in met 1 theel. olie. Bereid de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem hem van het vuur en roer er de tijm, peterselie en wat zout en peper door. Spreid de polenta uit in de bakvorm en maak de rand iets hoger. Bestrijk hem met de rest van de olie.
    2. Breng in een pannetje de tomaten met hun sap aan de kook. Laat ze op matig vuur in 6 tot 8 min. inkoken tot een dikke saus, onder af en toe roeren.
    3. Bestrijk de polentabodem met de tomatensaus en beleg hem met de paprika, tonijn, ricotta en olijven. Plaats de pizza 10 min. onder de grill, tot hij goudbruin kleurt. Strooi de tijm erover en serveer hem.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren