Pompoen-appelsoep

    Pompoen-appelsoep

    5keer bewaard
    1uur5min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke frisse pompoensoep door de toevoeging van appels. Heerlijke (maaltijd)soep voor als de pompoen en appels weer in het seizoen zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 theel. olijfolie
    • 1 ui, grofgehakt
    • 3 tenen knoflook
    • 1 eetl. fijngeraspte verse gemberwortel
    • 750 g butternutsquash (boterpompoen), geschild en pitten verwijderd, kleingesneden
    • 500 g friszure, groene appels, geschild
    • 2 theel. verse tijmblaadjes
    • 1½ theel. chilipoeder
    • zout
    • 7½ dl kippenbouillon
    • 1 eetl. fijngesneden verse tijmblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Smoor hierin de ui met de uitgeperste knoflook en gember, of tot de ui glazig is. Voeg de stukjes pompoen toe en bak ze 5 minuten, of tot ze gaar maar nog een beetje knapperig zijn.
    2. Schep er de partjes appel, tijmblaadjes, het chilipoeder en wat zout door. Voeg de bouillon en 4 dl water toe en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met het deksel schuin 30 minuten trekken. Pureer hem in de mengkom van een keukenmachine. Verwarm zo nodig opnieuw en strooi er voor het serveren de resterende tijm over.

    Wist u dat?

    • Pectine is het meest voorkomende type voedingsvezel in appels; deze stof kan het cholesterolgehalte verlagen. * • Bewaar appels liefst in de koelkast. Bij kamertemperatuur gaan ze snel achteruit: ze verliezen hun stevige structuur en veel vitaminen. * • Gedroogde appels en peren bevatten sterk geconcentreerde vruchtensuikers en geven snel energie. Ook leveren ze veel kalium.

    Een variatie

    Maak een tropische variant op deze soep door in plaats van de aangegeven hoeveelheid appels, 350 g appels en 150 g banaan in de soep te verwerken. Bereid de soep als aangegeven. Kook de banaan niet mee, maar voeg deze pas toe als de soep in de keukenmachine gepureerd wordt. Garneer de soep met 2 eetlepels fijngehakte walnoten en een eetlepel geroosterde kokos.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Lekkere, pittige soep met de frisse toets van zure appels. Voor hem niet al te zuur te maken, kan je 2 jonagoldappels toevoegen - 04 jan 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren