Pompoencake met whisky

    Pompoencake met whisky

    2keer bewaard
    1uur5min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake bevat B-vitaminen, bètacaroteen, vitamine C, ijzer en magnesium.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 2½ dl + 1 theel. plantaardige olie
    • 220 g bloem
    • 2 theel. bakpoeder
    • 1 theel. zuiveringszout (dubbelkoolzure soda)
    • 1 theel. zout
    • 2 theel. gemalen kaneel
    • 335 g fijne witte suiker
    • 4 grote eieren
    • 425 g pompoenpuree (zie bv. dit recept
    • 4 eetl. bourbonwhisky
    • beetje poedersuiker (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een tulbandvorm of cakevorm in met 1 theel. olie.
    2. Vermeng in een kleine kom de bloem met bakpoeder, zuiveringszout, zout en kaneel. Vermeng in een grote kom de suiker, olie, eieren en pompoenpuree. Schep het bloemmengsel er vlug door. Schep de whisky erdoor. Schep het beslag in de vorm.
    3. Bak de cake 45 tot 50 min., tot een ingestoken satéstokje er schoon uitkomt. Laat de cake in de vorm 15 min. afkoelen. Snijd de cake langs de rand los en stort hem op een rooster. Laat hem afkoelen en bestuif hem eventueel met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren