Pompoenijs met gember, kaneel en nootmuskaat

    Pompoenijs met gember, kaneel en nootmuskaat

    9keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Kant-en-klaar ijs is lekker, maar is het ook gezond? Dit zelfgemaakte, romige pompoenijs is niet alleen overheerlijk maar levert bovendien antioxidanten en andere waardevolle voedingsstoffen. Zulk ijs kunt u nergens krijgen!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 dl magere koffiemelk
    • 1 groot ei
    • 100 g gele basterdsuiker
    • 150 g pompoenpuree (zie bijv. dit recept)
    • 1 theel. vanille-extract
    • ½ theel. gemalen gember
    • ½ theel. gemalen kaneel
    • flink snufje geraspte nootmuskaat
    • snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Schenk de melk in een middelgrote pan en verwarm hem bijna tot het kookpunt.
    2. Roer in een grote kom de eieren los met de suiker. Voeg al kloppend de hete melk in een dun straaltje toe. Schenk het mengsel terug in de pan en verwarm het op laag vuur tot het licht bindt en aan de bolle kant van een lepel blijft hangen.
    3. Schep de pompoenpuree, het vanille-extract, de gember, kaneel en nootmuskaat en het zout door de vla. Laat het mengsel afkoelen en door en door koud worden in de koelkast.
    4. Draai het ijsmengsel in een ijsmachine volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Vries het in en laat het voor gebruik op de gewenste temperatuur komen.

    FRIS IDEE

    Zelf ijs maken is helemaal niet moeilijk en biedt onbeperkte mogelijkheden tot creativiteit. Uw zelfgemaakte pompoenijs kunt u bijvoorbeeld nog lekkerder maken met gedroogde vruchten (rozijnen, cranberry's of kleingesneden abrikozen); fijngehakte en geroosterde noten (walnoten of pecannoten); grof verkruimelde speculaasjes; of een marmerpatroon van losjes door het ijs geschepte ahornsiroop.

    HANDIGE HINT

    IJs dat u rechtstreeks uit de diepvries haalt, is te hard om bolletjes uit te scheppen. Neem het ijs 20 tot 30 minuten voor u het wilt serveren uit de diepvries, zodat het iets zachter wordt. Vergeten? Zet de doos met ijs 1 minuutje in de magnetron.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren