Pompoenmuffins met dadels en amandelen

    Muffins gemaakt van pompoenpuree, dadels en amandelen, een heerlijke traktatie in de herfst.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 160 g bloem
    • 70 g gele basterdsuiker
    • 2 theel. bakpoeder
    • ½ theel. dubbelkoolzure soda
    • zout
    • 6 dadels, kleingesneden
    • 40 g amandelen, fijngehakt
    • 225 g gare pompoen, gepureerd
    • 2 eieren, losgeroerd
    • 1½ dl karnemelk
    • 1 dl zure room
    • 2 eetl. magere yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem een plaat met 12 cakevormpjes van elk 6 cm en bekleed deze met papieren bakjes. Roer in een grote kom de bloem, suiker, het bakpoeder, de dubbelkoolzure soda en een snufje zout door elkaar. Schep de dadels en amandelen erdoor.
    2. Vermeng in een middelgrote kom de pompoenpuree, eieren, karnemelk, zure room en yoghurt. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en schenk het pompoenmengsel hierin. Roer alles snel door elkaar en schep het beslag in de geprepareerde vormpjes. Bak de muffins 30 tot 35 minuten, of tot een in het midden ingestoken satépen er schoon uitkomt.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties