Pompoenpannenkoekjes

    Pompoenpannenkoekjes

    4keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Pompoenpuree is zeer rijk aan bètacaroteen en voedingsvezels. Pannenkoekjes gemaakt van pompoenpuree zijn dus gezond, maar smaken ook nog eens verrukkelijk!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 18 pannenkoekjes

    • 220 g bloem
    • 1½ theel. bakpoeder
    • ½ theel. baksoda
    • 1 theel. speculaaskruiden
    • ¼ theel. zout
    • 3 grote eieren
    • 70 g gele basterdsuiker
    • 3 dl melk
    • 300 g pompoenpuree (zie bv dit recept)
    • 3 eetl. plantaardige olie (+ wat extra olie)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 100°C.
    2. Vermeng in een kom de bloem, het bakpoeder, zuiveringszout, de specerijen en het zout. Vermeng in een grote kom de eieren met de suiker. Roer er de melk, pompoenpuree en olie door. Meng het meelmengsel erdoor, zodat u een glad beslag krijgt.
    3. Verhit een theel. olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Bak hierin 3 kleine pannenkoekjes (elk van circa 60 ml beslag). Keer ze na circa 2½ min., als de onderkanten goudbruin zijn en zich luchtbelletjes op het oppervlak vormen. Bak ze nog 2 min. Houd ze warm in de oven en bak op deze manier nog meer pannenkoekjes.
    4. Serveer ze warm en geef hierbij gedroogde cranberry's of rozijnen die u in warme ahornsiroop geweekt hebt, en wat geroosterde walnoten.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    HANDIGE HINT

    Als u pannenkoekjes overhoudt, kunt u deze invriezen in plastic zakjes: handig voor een snel maar lekker ontbijt! U kunt ze ontdooien en opwarmen in een broodrooster, of 3 tot 5 min. in een op 150°C voorverwarmde oven leggen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren