Pompoensoep met bonen

    Pompoensoep met bonen

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke vullende maaltijdsoep van pompoen en bonen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 eetl. olijfolie
    • 1 kleine venkelknol, in blokjes van 5 mm
    • 1 kleine bruine ui, fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
    • 1½ liter kippen- of groentebouillom
    • 300 g pompoen, geschild, in blokjes
    • 300 g snijbiet of wilde spinazie, kleingesneden
    • 300 g gare cannellinibonen of witte bonen
    • 3 eetl. fijngesneden vers selderijblad
    • 1 eetl. fijngesneden verse tijmblaadjes
    • zout
    • versgemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Smoor de venkel, ui, knoflook en bleekselderij hierin 3 tot 4 minuten, onder voortdurend omscheppen. Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook. Draai het vuur laag en laat de bouillon 15 minuten trekken.
    2. Voeg de pompoen toe en laat deze 5 minuten sudderen. Voeg de snijbiet en bonen toe en laat de soep nog 5 minuten sudderen. Voeg het selderijblad en de tijm toe en verwarm de soep nog 5 minuten. Maak hem op smaak af met zout en peper en sprenkel er indien gewenst vlak voor het serveren een beetje olijfolie over.

    Wist u dat?

    • Pompoenpitten bevatten veel ijzer, magnesium, zink, fosfor en kalium; deze mineralen komen de gezondheid ten goede. * • Groentewinkels hebben soms een reusachtige pompoen als showmodel uitgestald; het vruchtvlees hiervan is echter vaak droog en draderig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren