Pompoenwafels

    Pompoenwafels

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Als u pompoenpuree door het beslag mengt, leveren deze heerlijke wafels veel bètacaroteen en voedingsvezels.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 wafels (van 10 cm)

    • 325 g cakemeel, gezeefd
    • 1½ theel. zuiveringszout (dubbelkoolzure soda)
    • 1 theel. kaneel
    • ½ theel. zout
    • 4 grote eieren
    • 70 g gele basterdsuiker
    • 340 g pompoenpuree (zie bv dit recept )
    • 1¾ dl karnemelk
    • 4 eetl. plantaardige olie (+ wat extra olie)
    • 1½ theel. sinaasappelraspsel
    • 1 theel. vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 100°C. Verwarm een wafelijzer voor.
    2. Meng in een kom het meel, zuiveringszout, de kaneel en het zout. Vermeng in een grote kom de eieren met de suiker. Roer er de pompoenpuree, karnemelk, olie, het sinaasappelraspsel en vanille-extract door. Meng het meelmengsel erdoor, zodat u een glad beslag krijgt.
    3. Vet het wafelijzer licht in. Bak de wafels volgens de aanwijzingen van de fabrikant (circa 1 dl beslag per wafel). Houd ze warm in de oven. Serveer ze warm en geef er vruchten of ahornsiroop bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren