Hongaarse champignon soep

    Hongaarse champignon soep

    37keer bewaard
    50min


    1415 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke soep voor het hele gezin, met veel smaak en eenvoudig te bereiden. In principe is het een champignonsoep, maar ook de andere ingrediënten geven veel smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 50 gr ongezouten boter
    • 325 gr ui, fijngesneden
    • 500 gr verse champignons, in schijfjes
    • 2 theelepels gedroogde dille
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 1 eetlepel ketjap
    • 500 ml kippenbouillon
    • 250 ml melk
    • 3 eetlepels witte bloem
    • 1 theelepel zout
    • gemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 theelepels citroensap
    • 4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • 125 ml zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. In een grote pan op middelhoog vuur de boter smelten en daarin de ui 5 minuten sauteren. Champignons toevoegen en nogmaals 5 minuten sauteren. Dille, paprikapoeder, ketjap en bouillon toevoegen. Het vuur laag zetten en in een afgesloten pan gedurende 15 minuten laten sudderen.
    2. In een apart kommetje melk en bloem opkloppen, in de pan gieten en goed mengen. De pan afdekken en onder af en toe roeren nogmaals 15 minuten laten sudderen.
    3. Tenslotte zout, gemalen zwarte peper, citroensap, peterselie en zure room door de soep roeren en op een laag vuur in 3-5 minuten opwarmen. Niet laten koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    LeileikaEuwen
    0

    Dit was een verrukkelijk soepje, alleen waar ik woon in hongarije hebben ze geen sojasaus en heb ik er een klein beetje goulash crème in gedaan, maar we hebben gesmuld - 16 aug 2016

    van
    0

    Lekkere soep beetje zoet door de ketjap, met iets meer cintroensap is dat prima bij te trekken. De volgende keer doe ik er ook wat kip in. - 02 jul 2016

    van
    0

    Ik eet graag champignons en dit was dan ook een heerlijke soep. Zelf heb ik er nog meer champignons aan toegevoegd - 13 okt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren