Portugese koolsoep met saucijzenvlees

    Portugese koolsoep met saucijzenvlees

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Jonge boerenkoolbladeren, wortelen en rode paprika leveren veel waardevolle vitaminen en mineralen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 225 g pittige Italiaanse kalkoensaucijs
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 kleine ui, kleingesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 1 theel. kaneel
    • ½ theel. gemalen piment
    • 225 g jonge boerenkoolbladeren, zonder de stengels, kleingesneden
    • 2 wortelen, geschild, overlangs doormidden gesneden, in dunne plakjes
    • 1 kleine rode paprika, zonder de zaadjes, fijngesneden
    • 8 dl kippenbouillon, ontvet
    • 500 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
    • 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Schik de saucijzen in een koekenpan en schenk hierin een bodempje water van 1 cm. Prik de saucijzen in met een mespunt. Breng het water aan de kook en laat de saucijzen circa 8 min. pruttelen, tot het water verdampt is. Bak ze nog 5 min. Neem ze uit de pan en laat ze 5 min. afkoelen. Verwijder losse vliesjes. Snijd ze in schijfjes van circa 1 cm dik.
    2. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur en bak hierin de ui 7 min., zodat hij licht kleurt. Voeg de knoflook, kaneel en piment toe en schep alles gedurende 1 min. om.
    3. Voeg de boerenkool, wortelen, paprika, bouillon en saucijzenschijfjes toe. Laat de soep met het deksel schuin op de pan 30 min. trekken tot de groenten gaar zijn.
    4. Roer de kikkererwten door de soep en laat hem nog eens goed doorwarmen. Serveer hem en strooi de kaas erover.

    FRIS IDEE

    Op deze stevige en hartige groentesoep zijn talrijke smakelijke variaties mogelijk. Wat dacht u van vis? De soep krijgt al een lichte vissmaak als u de bouillon simpelweg vervangt door visbouillon.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren