Provençaalse garnalen

    Provençaalse garnalen

    3keer bewaard
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    Garnalen op provencaalse wijze, geserveerd met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 rode paprika, in repen
    • ½ theel. tabasco
    • 3 theel. olijfolie
    • 300 g rijst
    • zout
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • kleine venkelbol (stelen verwijderd), of 1 grote stengel bleekselderij, in stukjes van 1 cm
    • 150 g tomaten uit blik (zonder zout), kleingesneden
    • 1¼ dl kippenbouillon
    • ¾ theel. sinaasappelraspsel
    • 500 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld, darmen verwijderd
    • versgemalen zwarte peper
    • 4 plukjes verse dille of venkelgroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm een grill voor. Leg de paprikarepen met het vel omhoog op het rooster, op 10 cm afstand van de warmtebron. Gril ze 12 minuten, of tot het vel donker kleurt. Leg ze enkele minuten in een afgedekte kom. Ontvel ze en pureer ze met de tabasco en 1 theelepel olie.
    2. Breng intussen 1 liter water aan de kook in een grote pan. Voeg de rijst en een snufje zout toe. Draai het vuur laag en kook de rijst afgedekt 15 minuten, of tot hij gaar is. Giet af en houd warm.
    3. Verhit de resterende olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Smoor hierin de ui en knoflook 5 minuten, of tot de ui glazig is. Voeg de venkel toe en bak deze 7 minuten, of tot hij gaar is. Schep er de tomaten, bouillon, het sinaasappelraspsel en een snufje zout toe. Breng deze saus aan de kook, draai het vuur laag en laat het vervolgens 5 minuten pruttelen.
    4. Schep de garnalen door de saus. Verwarm ze 4 minuten, of tot ze precies gaar zijn. Schep de paprikapuree door de saus. Maal er flink veel peper over. Serveer de rijst met de garnalensaus en garneer deze met plukjes dille.

    Wist u dat?

    Garnalen bevatten vrij veel omega-3-vetzuren: minder dan vette vissoorten als haring, maar meer dan magere vissoorten. Omega-3-vetzuren maken dat bloedplaatjes minder snel samenklonteren, wat tot verstopping van slagaders kan leiden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren