Pruimen in papillot met honing

    Pruimen in papillot met honing

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    ‘In papillot’ wil zeggen dat een gerecht wordt ingepakt voor het de oven ingaat, zodat alle heerlijke sappen behouden blijven. Gebruik hiervoor folie of bakpapier dat goed waterdicht is. Als de pakketjes bij het serveren worden geopend, komt er een heerlijke, kruidige geur vrij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 grote pruimen, ontpit en in dikke plakken gesneden
    • 30 g boter
    • 2 kaneelstokjes, gehalveerd
    • 8 hele kruidnagels
    • 4 el acaciahoning, of een andere vloeibare honing
    • 1 grote sinaasappel
    • Om erbij te serveren
    • 4 scheppen vanille(yoghurt)ijs
    • 3 el grofgehakte pecannoten
    • (desgewenst) extra honing om te besprenkelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 6).
    2. Neem 4 grote, vierkante stukken bakpapier of folie en leg in het midden van elk stuk een vierde van de pruimenplakken en de boter, een stukje kaneel en 2 kruidnagels. Besprenkel elk pakketje met 1 el honing.
    3. Haal met een trekker fijne reepjes van de schil van de sinaasappel. Pers vervolgens het sap uit de sinaasappel en verdeel het sap en de schil gelijkelijk over de vier pakketjes.
    4. Sluit elk pakketje door eerst twee tegenoverliggende kanten van het bakpapier of de folie samen te nemen en ze twee- of driemaal om te vouwen. Vouw daarna de andere twee kanten tweemaal om en vouw ze onder het pakketje door.
    5. Zet de pakketjes op een bakplaat en bak gedurende 20 minuten. De pakketjes zullen enigszins opzwellen en het fruitmengsel binnenin wordt kokendheet.
    6. Haal de pakketjes uit de oven en zet ze elk op een bord. Maak ze voorzichtig open en leg erbovenop een schep (yoghurt)ijs. Bestrooi met de pecannoten en besprenkel desgewenst met de extra honing. Serveer onmiddellijk.

    Bevat per portie

    ✓✓ C, E * ✓ A, calcium, kalium, koper

    Variaties en tips

    • U kunt de pruimen, kaneel en kruidnagels ook vervangen door 1 kleine, rijpe ananas, geschild en in stukken gesneden, en 4 bananen, in dikke schijven gesneden. Voeg bij elk pakketje 2 steranijszaden en besprenkel met de honing en de sinaasappelschil en -sap. * • Ahornsiroop in plaats van honing geeft het gerecht een toffee-achtige smaak. * • Als u folie gebruikt in plaats van bakpapier, doe de gestoofde vruchten dan voor het serveren over in schaaltjes.

    Pluspunten

    • Pruimen bevatten veel vitamine E, een belangrijke antioxidant die ons helpt beschermen tegen ouderdomsziekten. * • Pecannoten bevatten, zoals alle noten, veel vet (70 g per 100 g), maar daarvan is slechts een kleine hoeveelheid verzadigd. Ze bevatten ook veel vitamine E. * • Yoghurt is, net als andere zuivelproducten, een waardevolle bron van calcium. Dit mineraal is belangrijk voor de beenderen en tanden, die 99% van alle calcium in het lichaam bevatten. Calcium bevordert ook andere processen zoals bloedstolling en de werking van spieren en zenuwen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren