Pruimen-marsepeingebakjes

    Pruimen-marsepeingebakjes

    5keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Pruimen, gebakken met geroosterde amandelen en marsepein in een luchtig omhulsel van filodeeg, vormen een overheerlijk dessert. Serveer ze zo of met een schep yoghurt of vetarme crème fraîche.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 grote pruimen, circa 75 g elk
    • 50 g witte marsepein, in 4 porties gesneden
    • 150 g filodeeg, ontdooid indien u filodeeg uit de diepvries gebruikt
    • 30 g boter, gesmolten
    • 4 el geroosterde amandelschilfers
    • 1 tl poedersuiker, gemengd met een snufje gemalen kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasovenstand 4). Halveer de pruimen overlangs en haal de pitten eruit. Snijd een van de pruimen in schijfjes en leg ze opzij voor de garnering. Leg de rest van de pruimhelften per twee op elkaar en leg er telkens een schijf marsepein tussen.
    2. Snijd het filodeeg in 8 vierkanten van ongeveer 20 × 20 cm. Leg twee stukken filodeeg zo op elkaar dat de hoeken niet op elkaar liggen en bestrijk elke laag met de gesmolten boter.
    3. Schep 1 eetlepel van de amandelschilfers in het midden van het deeg en leg er een met marsepein gevulde pruim bovenop. Vouw het deeg rond de pruim zodat het pakketje de vorm krijgt van een ouderwetse beurs of buidel.
    4. Herhaal dit met de rest van het deeg, de amandelen en de pruimen, zodat u in totaal 4 pakketjes hebt. Smeer de buideltjes in met de rest van de boter.
    5. Zet de buideltjes op een bakplaat met antiaanbaklaag. Bak 15-20 minuten, of tot het deeg krokant en goudbruin is. Leg de pakketjes dan op vier bordjes, bestrooi ze met de poedersuiker en de kaneel, garneer ze met de pruimenschijfjes en serveer.

    Bevat per portie

    ✓✓ E * ✓ koper

    Variaties en tips

    • Voor vijgengebakjes vervangt u de pruimen door rijpe, maar stevige vijgen. * • U kunt de gebakjes een sinaasappelsmaak geven door het deeg te bestrooien met een beetje fijngeraspte schil van 1 sinaasappel, nadat u het met boter hebt bestreken.

    Pluspunten

    • De pruimen in dit dessert zorgen er op een heerlijke manier voor dat u toch al een van de minstens vijf porties fruit en groente die u dagelijks zou moeten eten, binnenkrijgt. * • Filodeeg is een vetarm alternatief voor blader- en kruimeldeeg, aangezien u zelf kunt bepalen hoeveel boter u erop smeert. * • Amandelen en andere noten bevatten voedingsstoffen die u doorgaans uit vlees opneemt, zoals B-vitaminen, fosfor, ijzer, kalium, koper en natuurlijk eiwit.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren