Hongaarse runderschotel

    Hongaarse runderschotel

    6keer bewaard
    3uur30min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Het rundvlees wordt langzaam gaar gekookt. De zure room wordt aan het eind toegevoegd en geeft een lekkere volle jus. Serveren met een lekker stuk brood om van de laatste restjes jus te genieten.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 kg runderstaartstuk
    • 2 wortels, zeer fijngesneden
    • 3 stengels selderie, fijngesneden
    • 1 ui, zeer fijngesneden
    • 225 ml witte wijnazijn
    • 450 ml water
    • 1 laurierblad
    • zout naar smaak
    • 450 ml zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. In een stoofpan op een middelhoog vuur het rundvlees dichtschroeien en bruin bakken. Wortel, selderie en ui om het vlees leggen. Azijn, water, laurierblad en zout toevoegen.
    2. Vuur laag zetten en 2-3 uur laten garen. Het vlees op een snijplank leggen en in dunne plakjes snijden. Laurierblad verwijderen, zure room toevoegen en roeren tot het in de jus is opgenomen. De plakjes vlees terug de pan in en 15 minuten laten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren