Ricottabruschetta's

    Ricottabruschetta's

    6keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Als u enkele Italiaanse antipasto-groenten in uw voorraadkast hebt, kunt u in een mum van tijd interessante lichte maaltijden en snacks klaarmaken, zoals deze smakelijke toasts belegd met paprika en ricotta. Serveer met een salade van gemengde bladsla, komkommer en druiven en u hebt een heerlijke, voedzame maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 sneetjes zuurdesembrood, 1 cm dik, in totaal circa 300 g
    • 250 g ricotta
    • 50 g groene olijven, zonder pit en fijngesneden
    • 3 el verse munt, fijngehakt
    • 150 g ingemaakte paprika's, goed uitgelekt en grofgesneden
    • peper en zout
    • verse blaadjes munt om te garneren
    • Salade met druiven
    • 2 el olijfolie, extra vergine
    • 1 tl citroensap
    • 175 g gemengde bladsla, zoals jonge spinazie, eikenbladsla en rucola
    • ½ komkommer, in schijfjes gesneden
    • 225 g blauwe of witte druiven, zonder pitten en gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Klaar in:25min 

    1. Maak eerst de saladedressing. Doe de olijfolie en citroensap in een kom, breng op smaak met peper en zout en meng. Zet de kom opzij.
    2. Verhit een grote geribbelde gietijzeren pan op een middelhoog vuur. Leg er zoveel mogelijk sneetjes brood naast elkaar in en bak het brood circa 2 minuten of tot ze onderop krokant zijn en de ribbels van de pan erin te zien zijn. Draai de sneetjes om en bak ook de andere kant. Neem de sneetjes uit de pan. Bak de andere sneetjes brood op dezelfde manier.
    3. Doe de ricotta in een kom en voeg de olijven en de fijngehakte munt toe. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
    4. Leg op elk sneetje brood enkele stukjes paprika. Schep het ricottamengsel erop en garneer ze ten slotte met de blaadjes munt.
    5. Klop nog even door de dressing in de kom. Voeg er dan de bladsla, schijfjes komkommer en druiven aan toe. Meng alles goed door elkaar en serveer bij de bruschetta's.

    Video

    Bekijk ook onze video van een recept voor klassieke bruschetta, met tomaten en basilicum. Klik hier voor de video!

    Pluspunten

    • Ricotta is een Italiaanse kaas die wordt gemaakt van de wei die overblijft na het maken van andere kazen. Ricotta lijkt enigszins op kwark wat voedingswaarde betreft, maar bevat meer eiwitten en calcium. * • Olijfolie bevat veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren die kunnen helpen het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen.

    Een variatie

    • Serveer focacciabrood belegd met taleggio, tonijn en champignons. Laat 1 blik tonijn in eigen vocht, circa 200 g, uitlekken en breek de vis in stukken in een kom. Voeg 100 g gemengde ingemaakte paprika's, goed uitgelekt, 100 g ingemaakte champignons, goed uitgelekt, en 2 eetlepels fijngehakte peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer tot alles goed is gemengd. Neem 12 sneetjes focacciabrood, in totaal circa 300 g, en gril het brood circa 2 minuten aan elke kant onder een voorverwarmde grill, of tot het brood krokant is. Besmeer de sneetjes brood met het tonijnmengsel en leg er 150 g taleggio in dunne plakjes op. Laat nog 2½ minuut grillen of tot de kaas smelt. Serveer warm.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A * ✓✓ C, calcium * ✓ B1, B6, E, foliumzuur, niacine, ijzer, kalium, koper, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren