Rigatoni met broccoli, kerstomaatjes en geroosterde knoflook

    Rigatoni met broccoli, kerstomaatjes en geroosterde knoflook

    2keer bewaard
    22min


    Maak dit als eerste!

    Broccoli, gele paprika en tomaten leveren zeer veel vitamine C, ter versterking van het immuunsysteem en ter voorkoming van infecties. Broccoli bevat bovendien bio-actieve stoffen die het lichaam helpen beschermen tegen kanker.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 g korte pasta (bijv. rigatoni)
    • 300 g broccoliroosjes
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 rode ui, in dunne halve ringen
    • 1 gele paprika, zonder de zaadjes, in dunne reepjes
    • 2 bosuitjes, in schuine stukjes
    • 75 g gele rozijnen
    • ¼ theel. chilivlokken
    • ¼ theel. zout
    • 8 tenen geroosterde knoflook (zie blz. 304)
    • 12 kerstomaatjes, doormidden gesneden
    • snufje nootmuskaat
    • ¼ theel. zwarte peper
    • 4 eetl. Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. Breng licht gezouten water aan de kook. Kook hierin de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de broccoli toe. Giet pasta en broccoli af.
    2. Verhit olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak hierin de rode ui, paprika, bosuitjes en rozijnen met de chilivlokken en het zout circa 4 min., tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de knoflook toe en bak de groenten nog 1 min. Neem de pan van het vuur.
    3. Doe de pasta en broccoli terug in de pan. Voeg het paprikamengsel, de tomaatjes en nootmuskaat toe. Schep alles goed door elkaar. Strooi de peper en kaas erover en serveer de pasta.

    FRIS IDEE

    Dit pastagerecht kunt u ter variatie ook met rapenscheuten maken. Snijd de blaadjes klein en verwijder harde steeltjes. Volg verder de aanwijzingen in het recept.

    WIST U DAT…

    … gele rozijnen gedroogde witte druiven zijn? Anders dan donkere rozijnen, die in de zon gedroogd worden, worden gele rozijnen meestal in een oven gedroogd en met zwaveldioxide behandeld om hun lichte kleur te behouden.

    Goede combinatie

    Serveer bij deze pastaschotel bijvoorbeeld een salade van bindsla met een Caesardressing (met olijfolie, citroensap, Worcestershiresauce, zout en peper) en volkoren stokbrood. Geef als nagerecht appels en bijzondere kaassoorten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren