Rijstpudding met bananen

    Rijstpudding met bananen

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit dessert zou ook zoete risotto kunnen heten, aangezien het wordt gemaakt met risottorijst. Deze is ideaal omdat u hiermee in minder dan 20 minuten een romige rijstpudding kunt bereiden. In plaats van met veel suiker, wordt deze pudding gezoet met gedroogde bananen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 l halfvolle melk
    • 150 g risottorijst
    • 1 gekneusd vanillestokje
    • 30 g rietsuiker
    • 50 g cranberry's
    • 50 g gedroogde bananen, in schijfjes gesneden
    • geurige geraniumblaadjes om te garneren (desgewenst)
    • Om te serveren
    • bessencoulis of een andere vruchtencoulis

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Giet de melk in een steelpan met een dikke bodem en voeg de rijst, het vanillestokje, de suiker, de cranberry's en de bananen toe. Breng op een middelhoog vuur aan de kook, terwijl u voortdurend roert. Zet het vuur lager als het kookt, zodat het mengsel nog zachtjes blijft sudderen. Laat 15 minuten sudderen, of tot de pudding romig is en de rijst zacht, en blijf regelmatig roeren.
    2. Haal het vanillestokje uit de rijstpudding. Schep hem midden in grote soepborden. Besprenkel met enkele lepels van de coulis en garneer desgewenst met de geraniumblaadjes. Serveer de rest van de coulis apart.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓✓ calcium, kalium * ✓ B12

    Variaties en tips

    • U kunt de rijstpudding ook van tevoren maken, maar dan moet u wel een beetje extra melk toevoegen wanneer u hem opnieuw opwarmt, zodat die weer romig wordt. * • Voor romige rijstpudding met kaneel en sultanarozijnen vervangt u de cranberry's en bananen door 75 g sultanarozijnen en het vanillestokje door een kaneelstokje. Serveer met een pittige abrikozencoulis, die u maakt door uitgelekte abrikozen in appel- en abrikozensap uit blik (circa 400 g) te pureren. Voeg voldoende sap toe om een smeuïge saus te maken.

    Pluspunten

    • Melk is een van de beste voedingsmiddelen. Ze is rijk aan calcium, dat belangrijk is voor onze tanden en beenderen, en een goede bron van eiwit. * • Tenzij het eten bestemd is voor kinderen jonger dan twee jaar, die nog behoefte hebben aan volle melk, is het beter zoveel mogelijk te kiezen voor halfvolle melk, zodat u de inname van verzadigde vetzuren beperkt. * • Cranberry's, bananen en rijst maken dit dessert koolhydraatrijk en bovendien leveren ze heel wat vitaminen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren