Risi e bisi

    Risi e bisi

    2keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk rijstgerecht met spek, ui en doperwten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 dikke plakjes spek (totaal 30 g), fijngesneden
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 225 g rijst
    • 4½ dl kippenbouillon
    • ½ theel. peper
    • zout
    • 400 g diepvriesdoperwten
    • 3 eetl. fijngesneden peterselie
    • 3 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
    • 10 g boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Bak de stukjes spek met 3 eetlepels water in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur gedurende circa 5 minuten, tot het vet gesmolten is. Voeg de ui toe en bak deze 7 minuten in het spekvet, of tot hij licht kleurt.
    2. Voeg de rijst toe en schep de korrels door het vet. Voeg de bouillon, 2½ dl water, de peper en een snufje zout toe. Breng dit aan de kook en draai het vuur laag. Laat de rijst circa 15 minuten koken. Schep er de doperwten en peterselie door. Laat de rijstschotel afgedekt nog 10 minuten koken, of tot de rijst en erwten gaar zijn. Schep de Parmezaanse kaas en boter erdoor.

    Wist u dat?

    • Gare peultjes en sugar snaps bevatten tot tweemaal zoveel vitamine C als doperwten. Rauw of heel kort gestoomd leveren ze zelfs nog meer vitamine C. * • Sugar snaps bestaan uit een dunne, eetbare peul; de erwtjes aan de binnenkant zijn iets groter dan bij peultjes het geval is. De smaak van de peul en de erwtjes is erg zoet. Omdat de erwtjes groter zijn, bevatten sugar snaps meer eiwit dan peultjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren