Rode kool met peren

    (1)
    25 minuten

    Een variatie op de standaard bereiding van rode kool, hier met gember en peer. Een heerlijk bijgerecht.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. olijfolie
    • 1 kleine rode ui, fijngesneden
    • 1 eetl. fijngesneden verse gemberwortel
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 600 g fijngesneden rode kool
    • 2 peren, geschild, in blokjes van 1 cm
    • zout
    • 3 eetl. balsamicoazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de ui, gember en knoflook 5 minuten, of tot de ui gaar is.
    2. Voeg de kool, peren en een snufje zout toe. Laat alles 5 minuten sudderen, of tot de kool gaar maar nog een beetje knapperig is. Sprenkel de azijn over de kool en verwarm hem nog 1 minuut. Serveer warm of op kamertemperatuur.

    Wist u dat?

    • Kool bevat isothiocyanaten, die mogelijk de aanmaak van kankerwerende enzymen stimuleren. * • Rode kool bevat meer vitamine C dan witte kool. Savooienkool heeft groen blad en bevat ook een behoorlijke hoeveelheid bètacaroteen. * • Koop liever een hele dan een halve kool; een aangesneden kool verliest veel vitamine C. * • Net als de meeste groenten bevat kool weinig vet, maar koolsla met mayonaise bevat al gauw 16 gram vet per portie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    0

    lekker! eindelijk iets anders dan rode kool met appel. heb het als salade gegeten, voor groter gezelschap zou ik combineren met bijvoorbeeld rijst, quinoa of witte bonen.  -  18 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren