Rode kool met peren

    Rode kool met peren

    6keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een variatie op de standaard bereiding van rode kool, hier met gember en peer. Een heerlijk bijgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. olijfolie
    • 1 kleine rode ui, fijngesneden
    • 1 eetl. fijngesneden verse gemberwortel
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 600 g fijngesneden rode kool
    • 2 peren, geschild, in blokjes van 1 cm
    • zout
    • 3 eetl. balsamicoazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de ui, gember en knoflook 5 minuten, of tot de ui gaar is.
    2. Voeg de kool, peren en een snufje zout toe. Laat alles 5 minuten sudderen, of tot de kool gaar maar nog een beetje knapperig is. Sprenkel de azijn over de kool en verwarm hem nog 1 minuut. Serveer warm of op kamertemperatuur.

    Wist u dat?

    • Kool bevat isothiocyanaten, die mogelijk de aanmaak van kankerwerende enzymen stimuleren. * • Rode kool bevat meer vitamine C dan witte kool. Savooienkool heeft groen blad en bevat ook een behoorlijke hoeveelheid bètacaroteen. * • Koop liever een hele dan een halve kool; een aangesneden kool verliest veel vitamine C. * • Net als de meeste groenten bevat kool weinig vet, maar koolsla met mayonaise bevat al gauw 16 gram vet per portie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    lekker! eindelijk iets anders dan rode kool met appel. heb het als salade gegeten, voor groter gezelschap zou ik combineren met bijvoorbeeld rijst, quinoa of witte bonen. - 18 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren