Rode-linzensoep

    Een eenvoudige soep van rode linzen en paprika, die snel te bereiden is.


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 liter groentebouillon
    • 225 g rode linzen
    • 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
    • ¾ theel. gemalen komijn (djinten)
    • zout
    • cayennepeper
    • 2 rode paprika's, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe de bouillon, linzen, knoflook, komijn, een snufje zout en een snufje cayennepeper in een grote pan. Houd wat paprika apart ter garnering en voeg de rest toe. Kook de linzen 5 tot 6 minuten, of tot ze gaar zijn.
    2. Schep vlak voor het serveren de resterende paprika over de soep.

    Wist u dat?

    Eén portie bruine linzen (130 g) levert 3,7 mg ijzer – meer dan 100 g mager rundvlees. Rundvlees bevat bovendien 6,2 gram vet, terwijl een portie linzen maar 1 gram vet levert.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties