Rode-paprikasoep

    Rode-paprikasoep

    3keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Een gepureerde soep van rode paprika, ui, tomaat en kippenbouillon. Paprika, vooral de rode, is een uitstekende bron van vitamine C.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 4 rode paprika's, kleingesneden
    • 1 middelgrote ui, kleingesneden
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 5 dl kippenbouillon
    • 2 middelgrote tomaten, ontveld, zaad verwijderd en kleingesneden
    • 1 theel. gemalen korianderzaad (ketoembar)
    • zout
    • versgemalen peper
    • 2 eetl. magere yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit de olie in een grote pan. Schep hierin de paprika's, ui en knoflook 5 minuten om op laag vuur.
    2. Voeg de bouillon, tomaten en koriander toe. Laat de soep afgedekt 30 minuten trekken.
    3. Pureer de soep in een keukenmachine. Schenk hem terug in de pan en laat hem weer doorwarmen. Maak hem op smaak af met zout en peper. Schep hem in kommen en sprenkel er wat yoghurt over.

    Wist u dat?

    • Hoe langer een paprika rijpt, hoe zoeter hij wordt en hoe meer voedingsstoffen hij bevat. Rode paprika's bevatten zeven keer zoveel bètacaroteen als groene paprika's, en twee keer zoveel vitamine C. * • Per gewicht gemeten bevat rode paprika drie keer zoveel vitamine C als een sinaasappel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren