Roerei met boerenkool

    Roerei met boerenkool

    6keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Jonge boerenkoolbladeren bevatten veel gezonde voedingstoffen, zoals calcium, foliumzuur en voedingsvezels.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 g fijngesneden jonge boerenkoolbladeren, zonder de stengels
    • 5 grote eieren
    • 5 grote eiwitten
    • ¼ theel. gemalen komijn
    • ¼ theel. zout
    • 30 g magere ham, in kleine plakjes
    • 2 bosuitjes, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Blancheer de boerenkool 3 tot 5 min. in een pan met licht gezouten water. Giet hem af, spoel hem af onder de kraan en laat hem uitlekken.
    2. Roer in een kom de eieren en eiwitten los met de komijn en het zout.
    3. Verhit een beetje olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en schenk het eimengsel hierin. Bak het 2 tot 3 min. op matig vuur tot het enigszins stolt en schep de boerenkool, ham en bosuitjes erdoor. Bak het roerei nog 2 tot 3 min. onder af en toe roeren.

    FRIS IDEE

    Voor een zomerse versie kunt u in plaats van boerenkool ook spinazie, snijbiet of amsoi gebruiken (of een combinatie hiervan).

    HANDIGE HINT

    In recepten met losgeroerd ei kunt u een deel van de eieren (of zelfs alle) vervangen door een kant-en-klare eiervervanger. Als u geen eidooier wilt, kunt u ieder heel ei ook gewoon vervangen door 1½ tot 2 eiwitten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren