Roerei met gerookte zalm, créme fraîche en dille

    Roerei met gerookte zalm, créme fraîche en dille

    21keer bewaard
    20min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Een nieuwe manier om roerei te maken: bereid de eieren zonder boter au bain marie en roer er dan een beetje créme fraîche door, zodat u een heerlijk romig resultaat krijgt. Voeg er reepjes gerookte zalm en verse dille aan toe en serveer met volkorenbrood. Zo kunt u genieten van een ideaal en luxueus brunchgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 eieren
    • 3 el halfvolle melk
    • 6 pruimtomaten (pomodori), overlangs gehalveerd
    • 4 dikke sneetjes volkorenbrood
    • 3 el créme fraîche
    • 75 g plakjes gerookte zalm, in dunne reepjes gesneden
    • 1 tl citroensap
    • 1 el fijngehakte verse dille
    • peper en zout
    • takjes verse dille om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Klop de eieren voorzichtig los met de melk in een vuurvaste kom of een bain-mariepan. Zet de kom op een pan met kokend water. De onderkant van de kom moet net het wateroppervlak raken. Laat de eieren 6-8 minuten koken of tot de eieren net beginnen te stollen. Roer ze regelmatig door.
    2. Verwarm de grill voor. Terwijl de eieren bakken, schikt u de tomaten met de gesneden kant naar boven op het rooster onder de grill. Bestrooi ze met een beetje peper en zout. Leg de sneetjes brood op het rooster. Gril ze 4-5 minuten, of tot de tomaten lichtbruin zijn. Draai het brood halverwege de grilltijd om, zodat beide kanten geroosterd zijn.
    3. Doe de créme fraîche bij de eieren en breng op smaak met peper en zout. Blijf nog 1 minuut roeren, tot het mengsel goed is gemengd. Besprenkel de gerookte zalm met het citroensap en voeg die samen met de fijngehakte dille toe aan de eieren. Haal de eieren onmiddellijk van het vuur.
    4. Leg de toasts op voorverwarmde borden en verdeel de eieren erover. Garneer elke toast met een takje verse dille. Leg 3 gegrilde tomatenhelften op elk bord en serveer meteen.

    Variaties en tips

    • Serveer op sneetjes roggebrood. * • Voor een roerei met ham vervangt u de gerookte zalm door gerookte ham en gebruikt u verse peterselie in plaats van dille. * • Maak roerei op Indiase wijze door 15 g boter te laten smelten in een koekenpan met antiaanbaklaag. Sauteer zachtjes 2 theelepels geraspte verse gember, 1 fijngesneden verse rode chilipeper, zonder zaadjes, ¼ theelepel gemalen komijn en ¼ theelepel gemalen koriander gedurende 1 minuut. Voeg het eiermengsel toe en laat op een laag vuur al roerend bakken, tot het begint te stollen. Voeg 3 eetlepels Griekse yoghurt, 4 fijngesneden tomaten en 1 eetlepel fijngehakte verse koriander toe. Serveer met warm naanbrood.

    Pluspunten

    • Eieren zijn heel voedzaam en leveren verschillende, essentiële voedingsstoffen in een handige verpakking. Behalve eiwitten van goede kwaliteit bevatten eieren ook nuttige hoeveelheden vitamine A, B2, B12, E en niacine en veel mineralen. * • Zalm bevat omega-3-vetzuren, een soort meervoudig onverzadigde vetten die beschermen tegen hartziekten en beroerte.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B12 * ✓✓ C, E, niacine, selenium, zink * ✓ B1, B2, B6, foliumzuur, calcium, ijzer, kalium, koper

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren