Roergebakken asperges en peultjes

    Roergebakken asperges en peultjes

    4keer bewaard
    15min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Altijd lekker en bovendien heel gezond, deze combinatie van groene groenten; ze bevatten veel voedingsstoffen die niet alleen aandoeningen bij het ongeboren kind, maar ook ouderdomskwalen kunnen helpen voorkomen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 g groene asperges, bijgesneden, onderste helft van de stengels geschild
    • 120 g peultjes
    • 1 eetl. olijfolie
    • 4 bosuitjes, fijngesneden
    • ¼ theel. zout
    • ⅛ theel. zwarte peper
    • 1 kleine teen knoflook, fijngesneden
    • 1 theel. dunne citroenschilsliertjes
    • 2 eetl. fijngesneden peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Snijd de aspergestengels schuin in stukjes van 2 tot 3 cm (de punten mogen wat langer zijn). Verwijder de steeltjes van de peultjes.
    2. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Roerbak hierin de asperges, peultjes en bosuitjes met het zout en de peper 2 tot 3 min. Voeg knoflook, citroensliertjes en peterselie toe. Roerbak de groenten nog 1 min. Serveer ze direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren