Roergebakken garnalen met peultjes

    Roergebakken garnalen met peultjes

    8keer bewaard
    18min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Garnalen leveren vitamine E, peultjes vitamine C: een voed- zame combinatie die het immuunsysteem versterkt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. + 2 theel. plantaardige olie
    • 100 g peultjes
    • 1 kleine rode paprika, in reepjes
    • 450 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld en darmen verwijderd
    • 3 bosuitjes, fijngesneden
    • ½ theel. chilivlokken
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 1½ cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 3 eetl. sojasaus
    • 1 eetl. vers citroensap
    • 1 eetl. dunne citroensliertjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:18min 

    1. Verhit 2 theel. olie in een grote koekenpan of wok met anti-aanbaklaag op matig vuur. Roerbak hierin de peultjes en paprika 3 min. Schep ze op een bord.
    2. Verhit 1 eetl. olie in de pan en roerbak de garnalen en bosuitjes met de chilivlokken 1½ min. Voeg de knoflook en gember toe en roerbak nog 1 min. Voeg de sojasaus en het citroensap toe en roerbak nog circa 1 min. tot de garnalen gaar zijn en opkrullen.
    3. Voeg de peultjes en paprika weer toe en laat ze in 30 sec. doorwarmen. Schep de citroensliertjes erdoor en serveer het gerecht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren