Roergebakken kip met asperges

    Roergebakken kip met asperges

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 theel. olijfolie
    • 3 bosuitjes, fijngesneden
    • 400 g kipfilet, dwars in reepjes van 1 cm dik gesneden
    • 750 g groene asperges, bijgesneden, in stukjes van 5 cm
    • 250 g peultjes of sugar snaps
    • 1½ dl kippenbouillon
    • ½ theel. citroenraspsel
    • 1 eetl. lichte sojasaus
    • 1 theel. maïzena, losgeroerd met 1 eetlepel water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op matig vuur. Smoor hierin de bosuitjes circa 1 minuut, of tot ze slinken. Voeg de kipreepjes toe en roerbak ze 3 minuten, of tot ze wit kleuren.
    2. Voeg de resterende olie en de asperges toe. Roerbak ze 2 minuten.
    3. Voeg de peultjes, bouillon, 1½ dl water, het citroenraspsel en de sojasaus toe. Breng alles aan de kook. Draai het vuur laag en laat de kip en asperges 2 minuten sudderen, of tot ze gaar zijn.
    4. Roer het maïzenapapje erdoor. Verwarm het mengsel al roerend nog 1 minuut, of tot de saus gebonden is.

    Wist u dat?

    • Het kookwater van asperges bevat veel voedingsstoffen: gooi dit dus niet weg maar verwerk het in een soep • Bewaar asperges in de koelkast; bij kamertemperatuur verliezen ze binnen 2 dagen bijna de helft van hun vitamine C. Ook smaak en textuur gaan achteruit. • Asperges behoren tot de weinige groentesoorten die veel purinen bevatten. Aangezien een hoge dosis purinen kan leiden tot uraatkristallen in de gewrichten, zijn asperges niet geschikt voor mensen die aan jicht lijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren