Roergebakken kip met broccoli en kokosmelk

    Roergebakken kip met broccoli en kokosmelk

    16keer bewaard
    33min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Een zoet en pittig gerecht, geïnspireerd op de Thaise keuken. Deze maaltijd levert de volledige ADH aan vitamine C, een stof die uw lichaam beschermt tegen infecties, uw bloedvaten versterkt en de opname van ijzer bevordert.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1¼ dl kokosmelk
    • raspsel van 1 limoen
    • 1 eetl. versgeperst limoensap
    • 1 eetl. sojasaus
    • 1 cm verse gemberwortel, geschild en fijngeraspt
    • 1 eetl. gele basterdsuiker
    • 1 theel. maïzena
    • ½ theel. groene Thaise currypasta (indien gewenst)
    • 2½ eetl. plantaardige olie
    • 1 ui, in halve ringen van 1 cm dik
    • 6 tenen knoflook, fijngesneden
    • 350 g broccoli, in roosjes verdeeld, steel
    • kleingesneden
    • 200 g champignons, doormidden gesneden
    • 350 g kipfilet, in reepjes van 4 cm lang
    • 4 eetl. fijngesneden basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:33min 

    1. Vermeng in een kommetje de kokosmelk met het limoenraspsel en -sap, sojasaus, gember, suiker, maïzena en currypasta (als u die gebruikt).
    2. Verhit 1½ eetl. van de olie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur. Roerbak hierin de ui en knoflook 2 min. Voeg de broccoli en champignons toe en roerbak ze 2 min. Schep ze in een kom.
    3. Verhit de resterende eetl. olie in de pan en roerbak hierin de kipreepjes 2 min. Voeg de kokosmelk en het broccolimengsel toe. Laat alles afgedekt circa 2 min. pruttelen tot de kip gaar is en de groenten beetgaar zijn.
    4. Strooi het basilicum erover en serveer direct.

    HANDIGE HINT

    Thaise currypasta is bijzonder scherp, dus gebruik er niet te veel van. U kunt dit gerecht ook wat pittiger maken door in plaats van currypasta ¼ theelepel chilivlokken te gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    0

    Heerlijke curry, met een echte Thaise smaak! En makkelijk om te maken, ook niet onbelangrijk ;-) - 03 sep 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren