Roergebakken lamsvlees met mandarijnen

    Roergebakken lamsvlees met mandarijnen

    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1½ eetl. zoutarme sojasaus
    • 1 theel. gemalen koriander (ketoembar)
    • 2 theel. geraspte schil van een mandarijn
    • ½ theel. suiker
    • cayennepeper
    • 500 g ontbeende lamsbout, in reepjes van 1 cm dik
    • 2 theel. plantaardige olie
    • 1 rode paprika, in reepjes
    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • 4 bosuitjes, fijngesneden
    • 1¼ dl kippenbouillon
    • 2 theel. maïzena
    • 4 mandarijnen, gepeld, in partjes verdeeld (pitten verwijderd)
    • 12 blaadjes vers korianderblad
    • 4 lange sliertjes bosui

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:35min 

    1. Vermeng in een kom de sojasaus, gemalen koriander, het mandarijnenraspsel, de suiker, een snufje cayennepeper en het vlees.
    2. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur. Roerbak de vleesreepjes hierin 2 minuten, of tot ze licht kleuren. Schep ze met een schuimspaan op een bord. Draai het vuur iets lager en voeg de resterende olie toe. Roerbak hierin de paprika, knoflook en bosuitjes 4 minuten, of tot de paprika gaar maar nog een beetje knapperig is.
    3. Roer in een kommetje de maïzena met wat bouillon tot een papje en voeg de resterende bouillon toe. Voeg dit toe aan de pan en breng het aan de kook. Voeg de vleesreepjes en de mandarijnenpartjes toe en verwarm alles nog 1 minuut, of tot de saus enigszins bindt. Garneer het gerecht met de korianderblaadjes en de sliertjes bosui.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren