Roergebakken paksoi met sugar snaps

    Geen enkele koolsoort bevat zoveel van de antioxidant bètacaroteen als paksoi. Deze heerlijke groente levert verder veel voedingsvezels, vitamine C – en amper vet.


    33 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 

    • 2 theel. olijfolie
    • 1 wortel, geschild, in julienne
    • 5 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 450 g jonge paksoi, dwars in reepjes van 2½ cm
    • 225 g sugar snaps, bijgesneden
    • 3 eetl. diksap (tropische mix)
    • 1 eetl. gele basterdsuiker
    • 1 eetl. sojasaus
    • ½ theel. zout
    • 1 theel. maïzena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit de olie en 4 eetl. water in een koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Voeg wortel en gember toe en schep ze circa 3 min. om.
    2. Voeg de paksoi, sugar snaps, het diksap, de suiker, de sojasaus en het zout toe. Stoof de groenten afgedekt 3 min., tot de paksoi begint te slinken.
    3. Laat de groenten nog 2 min. pruttelen zonder deksel tot de paksoi beetgaar is. Roer de maïzena met 1 eetl. water tot een papje en voeg dit toe. Verwarm de groenten al omscheppend nog 1 min.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties