Roergebakken paksoi met sugar snaps

    Roergebakken paksoi met sugar snaps

    4keer bewaard
    20min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Geen enkele koolsoort bevat zoveel van de antioxidant bètacaroteen als paksoi. Deze heerlijke groente levert verder veel voedingsvezels, vitamine C – en amper vet.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 

    • 2 theel. olijfolie
    • 1 wortel, geschild, in julienne
    • 5 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 450 g jonge paksoi, dwars in reepjes van 2½ cm
    • 225 g sugar snaps, bijgesneden
    • 3 eetl. diksap (tropische mix)
    • 1 eetl. gele basterdsuiker
    • 1 eetl. sojasaus
    • ½ theel. zout
    • 1 theel. maïzena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit de olie en 4 eetl. water in een koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Voeg wortel en gember toe en schep ze circa 3 min. om.
    2. Voeg de paksoi, sugar snaps, het diksap, de suiker, de sojasaus en het zout toe. Stoof de groenten afgedekt 3 min., tot de paksoi begint te slinken.
    3. Laat de groenten nog 2 min. pruttelen zonder deksel tot de paksoi beetgaar is. Roer de maïzena met 1 eetl. water tot een papje en voeg dit toe. Verwarm de groenten al omscheppend nog 1 min.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren