Roergebakken rundvleesreepjes met broccoli, peultjes, paprika en shiitakes

    Roergebakken rundvleesreepjes met broccoli, peultjes, paprika en shiitakes

    9keer bewaard
    40min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Paddestoelen leveren selenium en kalium, belangrijke mineralen die het risico op een beroerte kunnen verminderen. Broccoli, peultjes en paprika's leveren veel vitamine C en bio-actieve stoffen die het lichaam kunnen beschermen tegen kanker.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetl. sojasaus
    • 2 theel. bruine basterdsuiker
    • 450 g kogelbiefstuk, dwars in plakjes van 3 mm dik
    • 1 kleine broccoli, in roosjes van 10 cm lang
    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 200 g shiitake-paddestoelen, zonder de steeltjes, hoeden in plakjes gesneden
    • 1 rode paprika, in dunne reepjes
    • 130 g peultjes, afgehaald en bijgesneden
    • 4 bosuitjes, in schuine stukjes van ½ cm
    • 1 eetl. fijngesneden knoflook
    • 1½ cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • snufje chilivlokken
    • 2 theel. maïzena
    • 5 eetl. kippenbouillon, ontvet
    • 1 eetl. balsamicoazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Vermeng in een kom 1 eetl. sojasaus met de bruine suiker. Schep de plakjes vlees hierin om en laat ze 20 min. marineren bij kamertemperatuur.
    2. Stoom de broccoli in 3 tot 4 min. beetgaar. Spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
    3. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur. Schep de plakjes vlees hierin circa 2 min. om. Schep ze op een bord.
    4. Roerbak in dezelfde pan de shiitakes, paprika, peultjes, bosuitjes, knoflook, gember en chilivlokken 3 tot 4 min., tot de peultjes beetgaar zijn.
    5. Roer in een kommetje de maïzena met wat bouillon tot een papje. Roer er de rest van de bouillon en de azijn door. Schep dit door het groentemengsel in de pan en laat het binden tot een dikke saus. Voeg de broccoli toe en laat alles 2 min. doorwarmen.
    6. Laat de vleesreepjes uitlekken, voeg ze toe en laat ze 30 sec. doorwarmen. Serveer direct.

    FRIS IDEE

    Er zijn allerlei variaties mogelijk op dit roerbakgerecht met rundvlees, bijvoorbeeld: * • Asperges, peultjes en radijsjes met bosuitjes en citroenraspsel * • Rode, gele en groene paprika met basilicum en knoflook * • Sperziebonen, minimaïskolfjes en kleine courgettes met sjalotten, dragon en dille

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren