Rollade van spinazie en forel

    Rollade van spinazie en forel

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Stukjes gerookte forel, roomkaas en verse dille vormen samen een smakelijke vulling voor deze heerlijk luchtige spinazierol. Het is eenvoudiger te maken dan het lijkt. Zorg er gewoon voor dat de spinazie goed is uitgeknepen voor u hem toevoegt aan de saus. Serveer met een salade van pruimtomaten en volkorenbroodjes.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 30 g maïsmeel of polenta
    • 200 g spinazie uit de diepvries, ontdooid
    • 25 g boter
    • 25 g bloem
    • 300 ml halfvolle melk
    • 4 eieren, gescheiden
    • snufje vers geraspte nootmuskaat
    • peper en zout
    • Vulling van gerookte forel
    • 125 g vetarme roomkaas
    • 4 el kwark
    • 2 el verse dille, fijngehakt
    • 150 g gerookte forelfilet zonder vel
    • 2 tl citroensap
    • Salade van pruimtomaten
    • 1 el olijfolie, extra vergine
    • 2 tl sherryazijn
    • snufje suiker
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 175 g kleine pruimtomaten, gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Bereiding: 40min  ›  Klaar in:40min 

    1. Vet een bakvorm van 23 × 33 cm lichtjes in met olie en bekleed de vorm met bakpapier. Bestrooi gelijkmatig met het maïsmeel of de polenta. Verwarm de oven voor op 200 °C.
    2. Knijp het teveel aan water uit de spinazie en snijd die fijn. Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem, voeg de bloem toe en laat enkele seconden bakken. Haal de pan van het vuur, roer al kloppend de melk erdoor, zet weer op een laag vuur en blijf kloppen, tot de saus kookt en dikker wordt. Neem de pan van het vuur en voeg de spinazie en vervolgens de eierdooiers en nootmuskaat toe en peper en zout naar smaak.
    3. Klop de eiwitten in een grote schone kom stijf. Voeg ze in porties toe aan het spinaziemengsel. Schep het mengsel daarna in de voorbereide bakvorm en strijk voorzichtig de bovenkant glad.
    4. Laat 12-15 minuten bakken of tot de “cake” langzaam is gerezen en stevig aanvoelt. Zet de bakvorm op een rooster, dek af met een schone theedoek en laat zo 5 minuten afkoelen.
    5. Maak ondertussen de vulling. Doe de roomkaas in een mengkom en voeg de kwark eetlepel voor eetlepel toe. Voeg de dille toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de forel in een andere kom in kleine stukken en vermeng de stukken met het citroensap.
    6. Haal de spinaziecake uit de vorm en haal voorzichtig het bakpapier eraf. Bestrijk de cake gelijkmatig met het roomkaasmengsel en schik de forel erop. Rol de cake vanaf de kortste kant op en leg de rol op een serveerschotel. (Als u de spinazierol van tevoren wilt bereiden, kunt u hem afdekken met plasticfolie en 1 uur in de koelkast zetten.)
    7. Voor de salade van pruimtomaten mengt u de olie, azijn en suiker in een kom. Breng op smaak. Voeg de ui toe en roer, zodat alles is bedekt. Voeg dan de tomaten toe en meng opnieuw.
    8. Snijd de spinazierol in 12 plakken met behulp van een elektrisch mes of een groot getand mes. Serveer met een salade van pruimtomaten.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B12 * ✓✓ calcium * ✓ B1, B2, B6, C, E, foliumzuur, niacine, ijzer, kalium, selenium, zink

    Pluspunten

    • Vetarme roomkaas bevat essentiële voedingsstoffen, zoals eiwitten en calcium. Het lagere vetgehalte betekent dat de kaas minder calorieën bevat dan gewone roomkaas. * • Hoewel spinazie een goede bron van ijzer is, kan ons lichaam het ijzer moeilijk opnemen. Door de hoeveelheid vitamine C te verhogen, zoals in dit gerecht door de tomaten, wordt de opname van ijzer verhoogd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren