Romige aspergesoep met zoete aardappel

    Romige aspergesoep met zoete aardappel

    1keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 g groene asperges, bijgesneden, in stukjes van 2 cm (bewaar de afsnijdsels)
    • 250 g zoete aardappel (bataat), geschild, in blokjes van 1 cm
    • 2 theel. olijfolie
    • 1 ui, doorgesneden, in dunne halve ringen
    • 2½ dl kippenbouillon
    • ½ theel. gedroogde marjolein
    • ½ theel. cayennepeper
    • zout
    • 1½ dl magere melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Breng 6 dl water aan de kook in een middelgrote pan. Blancheer de aspergepunten hierin 2 minuten. Schep ze daarna met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart ter garnering.
    2. Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze in 10 minuten gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Voeg de afsnijdsels van de asperges toe, draai het vuur laag en kook ze afgedekt 10 minuten. Zeef het kookvocht (de afsnijdsels hebt u niet meer nodig). U hebt nu circa 5 dl kookvocht.
    3. Verhit intussen de olie in een middelgrote pan op matig vuur. Bak hierin de ui op matig vuur 7 minuten, of tot hij licht kleurt. Schenk het kookvocht en de bouillon erbij. Voeg de resterende stukken asperge, de marjolein, cayennepeper en een snufje zout toe. Draai het vuur laag en laat de soep afgedekt 6 minuten trekken, of tot de asperges gaar zijn.
    4. Pureer de soep samen met de aardappelblokjes in een keukenmachine. Schenk de puree terug in de pan en roer de melk erdoor. Laat de soep nog 2 minuten doorwarmen. Garneer de soep voor het serveren met de aspergepunten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren