Romige piña colada

    Romige piña colada

    2keer bewaard
    1uur45min


    Maak dit als eerste!

    Sojamelk wordt vaak gebruikt als vervanger van melkproducten en is een goed alternatief als je lactose-intolerantie hebt. Het bevat eiwit, maar minder vet dan gewone melk, en geen cholesterol. Een heerlijk dessert!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 7½ dl sojamelk
    • 100 g suiker
    • 3 eetl. geraspte kokos
    • 8 blaadjes gelatine
    • 1 blikje ananas op sap, fijngesneden, goed uitgelekt
    • ½ theel. kokosextract (indien gewenst)
    • 40 g verse kokos, afgeschaafd (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Houd 3 eetlepels sojamelk apart; schenk de rest in een pannetje en voeg de suiker en de kokos toe. Breng dit op matig vuur aan de kook. Laat het dan afgedekt 30 minuten staan bij kamertemperatuur. Zeef het in een middelgrote kom; druk er zo veel mogelijk vocht uit.
    2. Laat de gelatineblaadjes enkele minuten weken in koud water. Doe ze in een pannetje en voeg de resterende 3 eetlepels sojamelk toe. Verwarm het mengsel zonder het te laten koken, en roer tot de gelatine is opgelost.
    3. Roer het gelatinemengsel door het gezeefde kokosmelkmengsel. Plaats de kom in een bak met ijswater en laat het mengsel circa 20 minuten afkoelen, onder af en toe omscheppen, tot het lobbig wordt. Vouw er de ananas en het kokosextract (als u dit gebruikt) door. Schep de romige piña colada in 4 coupes. Plaats ze afgedekt minstens 1 uur in de koelkast, zodat ze opstijven.
    4. Rooster intussen de geschaafde kokos (als u die gebruikt) circa 5 minuten in een kleine koekenpan op matig vuur, of tot hij licht kleurt. Strooi die vlak voor het serveren over de desserts.

    Wist u dat?

    • Sojamelk versterkt het beendergestel. Tijdens een onderzoek kregen vrouwen in de menopauze sojamelk die met calcium verrijkt was. Hun botten werden sterker dan bij een groep vrouwen die melkpoeder gebruikte als bron van eiwit en calcium. * • Sojamelk is plantaardig en bevat daarom (anders dan gewone melk) wat voedingsvezels.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties